Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

12. joulukuuta 2015

12. luukku/ Tulipa sanottua

Joulupukin kirje on lapsen tai lapsenmielisen henkilön kirjoittama kirje tai muu tervehdys Joulupukille. Kirjeessä kirjoittaja voi kertoa itsestään, perheestään, harrastuksistaan ja elämästään erilaisia asioita. Useimmiten kirjeessä esitetään joululahjatoiveita. Kirjeessä mainittavien joululahjatoiveiden perusteella joulupukki voi tuoda lahjat jouluaattona kotiin. Joulupukille voi kirjoittaa ympäri vuoden, eikä kirjeen tarvitse välttämättä sisältää toiveita asioista.

Kirje Joulupukille -perinne lienee saanut alkunsa Nikolaoksen taipaleesta joulupukiksi. Nikolaoksen kuolinpäivää 6. joulukuuta on juhlittu vuosisatoja Venetsiassa ja muualla Pohjois-Italiassa. Juhlapäivän aattona 5. joulukuuta lapsilla on tapana kirjoittaa kirje Nikolaokselle ja jättää sitten kirje jonnekin kotonaan. Seuraavana päivänä kirjeen paikalla lasta odottaa yllätys; paikalla on omena, mandariini, karamellejä tai joku muu lahja ja tuhmille lapsille hiilenpaloja. Taustalla on legenda, jonka mukaan pyhimys antaa kolmelle köyhälle lapselle kullekin punaisen omenan, jotka yön aikana muuttuvat kultaisiksi.

Kirje lähetetään Joulupukille Korvatunturille (postiosoitteena Suomessa 99999 Korvatunturi) tai sen voi lähettää myös Joulupukin Pääpostiin Napapiirille (96930 Napapiiri). Joulupukin Pääposti vastaanottaa vuosittain noin puoli miljoonaa kirjettä, jotka saapuvat kaikkialta maailmasta. Eniten Joulupukki saa kirjeitä Kiinasta, Italiasta, Puolasta, Isosta-Britanniasta, Suomesta, Japanista ja Venäjältä.

Tämä valokuva on otettu Joulupukin Pääpostilta Napapiiriltä:


 Ja lopuksi Tulipa sanottua:  

YLIMÄÄRÄISIÄ JALKOJA MUTTA KILTTI

1 kommentti:

  1. Täällä Saksassa meillä on tuo Nikolauksen päivä vakiona, lapsille herkkuja. Lapsille tärkeä tuo kirjekin.

    VastaaPoista