Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

10. elokuuta 2013

Matkalla Supreme Championiksi/ LAHTI 29-30.1.2011



LAHTI 29-30.1.2011



Lauantai 29.1.2011



Vuoden 2011 alussa lähdin Lahteen kissanäyttelyyn, sillä olinhan näyttelykärpäsen puraisema. Olin ostanut Lahden matkaa varten navigaattorin, sillä kaupunki oli minulle entuudestaan täysin vieras ja minun oli tarkoitus yöpyä jossakin päin Lahtea Leon kasvattajan Miran pojan tyhjässä asunnossa. Uskovaisilla kun kaikki on yhteistä vai miten se sanotaan?



Lähdin aamuyöllä talvipakkasella ajelemaan kissan kanssa Lahteen ja kuuntelin samalla äänikirjaa. Löysimme vaivatta perille ja aamuihmisenä olin ensimmäisten joukossa eläinlääkärintarkastuksessa. Paikat oli numeroitu valmiiksi ja epäonneksemme paikkamme oli ihan toisella puolen hallia, missä tuomarin pöydät sijaitsivat. Häkkinaapurinani oli mukava sipoolainen rouva tyttöcooninsa kanssa.



Tuomarina oli Jörgen Billing. Ja koska venäläisten bussi oli myöhässä, otettiin käänteinen järjestys käyttöön ja coonit arvosteltiin päivän viimeisenä. Päivä tuntui todella pitkältä ja Leon esitys oli vasta klo 14.00 -15.00 välillä. Arvostelun kulku oli jotenkin epäselvää eikä assariakaan ollut lähettyvillä. Kaiken huipuksi Leo puri minua käteen loppuringissä ja voi että minua harmitti! Nuorten luokassa Leon tulokseksi tuli EX 1. Päivästä jäi jotenkin takkuinen mieli; johtuiko se sitten lyhyistä yöunista, pitkästä automatkasta ja päivän kulusta…kuka tietää.




Näyttelyn jälkeen laitoin navigaattorin päälle ja suunnistin majapaikkaamme. Se sijaitsi jossakin päin Lahtea ja muistan miten kylmä tuuli puhalsi ja lumi tuiskusi roudatessani matkalaukkua ja kissaa kerrostalon kolmanteen kerrokseen. Hissiä ei ollut.  Asunto oli kunnon poikamiesboksi, siihen mitään lisäämättä ja mitään pois jättämättä. Leo tutki paikkoja ja viihtyi erityisesti pölypalleroiden keskellä sängyn alla. Soittelin illalla kaverilleni Katille kissakuulumisia enkä viitsinyt  käydä majapaikassani edes suihkussa. Iltapalaksi pinaattilettuja ja sitten nukkumaan.



Sunnuntai 30.1.2011.



Heräsin ajoissa ja jätin asunnon haltijalle vähän taskurahaa majoituksesta. Menimme hyvissä ajoin näyttelypaikalle; Leo häkkiin ja sitten aamukahville. 

Nautin jälleen kerran alkavan näyttelyn tunnelmasta ja katselin kahviosta häkkirivejä jonne kissat saapuivat omistajineen pikkuhiljaa. 


Tänään Leopoldin tuomarina olisi Magdalena Kudra Puolasta ja olin etukäteen innoissani koska Leo on puoliksi puolalainen. Vein Leon reippaasti arvosteluun ja mitä ihmettä? En ollut tuntea kissaani. Se sähisi ja yritti kääppiä tuomaria. Nyt riitti. Leo oli pahalla päällä. Tuomari heilutteli huiskaa Leolle vähän kauempaa pöydän takaa ja arvosteli ukkelin sieltä käsin. ”Young boy….” Hän toivoi Leon olevan ystävällisempi. (no onhan se yleensä, ajattelin…) 


Kirjallisessa arvostelussa Leo sai hyvät arvostelut käytöksestä huolimatta, nuorten luokasta tuli EX 1! Olin tyytyväinen vaikka Leon käytös vähän harmittikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti