Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

22. huhtikuuta 2019

SW- näyttely Turussa 13-14.4.2019

TUROK sai järjestettäväkseen tänä keväänä Scandinavian Winner- näyttelyn Turkuun. Kieltämättä viime syksyinen World Winner- näyttely Tampereella himmensi hieman tämän näyttelyn hohtoa - ainakin omalla kohdalla. Mutta kun se kerran tässä naapurissa oli, niin "pakkohan" sinne oli osallistua.

SW- näyttelyssä olimme viimeksi muutama vuosi sitten Helsingissä, jossa Sura sai ulkomaansertinsä. Tuossa linkissä lisää: SW 2016 .


Näissä suuremmissa näyttelyissä tuomarijaon näkee vasta lauantaiaamuna paikan päällä. Niinpä mekin jännityksellä avasimme luetteloa ja tuomarijakomme olisi seuraavanlainen.

MCO III Kristiina Rautio ( Hilde, Sohvi )
MCO V Charles Spijker ( Loretta )
MCO VII Tellervo Kass ( Oren )

Mutta ensi näyttelyn avajaisiin....Scandinavian Winner- näyttely alkoi varsin juhlallisesti. Auditoriossa tervetulleeksi meidät kaikki toivotti Pia Nyman sekä Arja Martikainen.


Tämän jälkeen tunnelmoitiin kauniilla musiikilla, sillä Turun konservatoriosta musiikkia soittivat Ilpo Murtojärvi kaverinsa kanssa.

Alkuseremonioihin kuului tietysti myös Suomen kissaliiton puheenjohtajan Veikko Saarelan tervetuliasissanat, tuomarien ja assareiden esittelyt sekä tietysti TUROKin tehotiimin esittely. Tämän jälkeen aloiteltiin pikkuhiljaa arvostelua.

Kategoriat 1,2 ja kotikissat olivat omassa hallissaan ja 3 ja 4 kategorian kissat omassa hallissa. Ainakin meidän halli oli puolillaan täynnä, lisääkin olisi reippaasti mahtunut. Kissoja oli reilut 700.

Sohvi poseeraa häkissään. Kuva: S. Toppi
Epäonneksemme Hildellä olisi sertikisa tiedossa, ja kilpakumppanin nähdessämme tulos oli ilmiselvä. Hän oli nimittäin aikuinen, iso ja komea ja näyttävä Lady Salosta. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Hilden tulokseksi tuli EX2 Kristiina Raution pöydällä ja haaveet ulkomaansertistä kariutuivat.  Myös Sohvin tuomarina oli tänään Kristiina Rautio ja Sohvillakin oli EX- kisaa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Sohvinkin tulokseksi tuli EX 2. Voiton vei ruotsalainen cooni, joka pääsikin samaa hyömyä paneeliin asti, sillä tuomarilla ei ollut muita pentuja arvostelussa.


O- Ren pyörähti sittemmin Tellervo Kassin pöydällä. Tulokseksi tuli EX1 ja laatuarvostelu oli lupaava. Värin paras meni kauniille nuorelle aikuiselle hopeakilpparityttöselle.


Kuva: S.Saari.

Loretan tulos oli niin ikään EX1. Tuomarina oli Charles Spijker. Hämmästyttävää kyllä, Loretan väriryhmälle ei tullut edes värin paras- kisaa, sillä leikkaamattomia vitosen kissoja ei ollut kuin kaksi paikalla!

Päivä sujui leppoisasti. Sihteerin oli tarkoitus osallistua Suomen Maine Coon kissat ry:n kokoukseen, joka alkaisi klo 16.00 lauantaina, mutta se jäi ikävä kyllä välistä huonon ajoituksen vuoksi. Loretan TP- valinta oli vasta noin klo 16.15 ja Orenin TP- valinnat vasta 17.30! Eipä siinä malttanut kokoukseen lähteä, kun oli kissojen esittelyt kesken.


Kissarattaita vähän joka lähtöön rivien päässä...

Sunnuntaina sitten näyttelyhalliin saapuessa arvostelusetelit olivat kauniisti odottamassa omassa loossissaan. Niitä sitten häkkinaapureiden kanssa luettiin ja ihmeteltiin ja juteltiin. SW- näyttelyissä sunnuntaina pitänee kaikkien kissojen olla paikalla, vaikka ei olisikaan nominoitu paneeliin. Niinpä me saimme rauhassa hengailla koko päivän ajan.


Mycatdna:lla oli loistava geenitestitarjous SW- näyttelyiden ajan. Niinpä tytöt kävivät geenitesteissä sunnuntaina.

 Paneelissa, kissanäyttelyn loppuhuipennuksessa kilpailtiin Best In Show- tittelistä!Seuraavana päivänä Turun Sanomista saimme lukea, minkälaista kissanäyttelyissä oikein on.

Kiitos TUROK, kiitos Turku! Mukavaa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti