Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

16. helmikuuta 2018

3-4.2.2018 Satakissan kansainvälinen kissanäyttely, Porin Yyteri

LAUANTAI

Tänä vuonna Porissa oli vähän erilainen näyttely. Näyttelyssä piti olla nimittäin oma häkki, mutta ei saanut olla omaa tuolia mukana. Talo tarjosi tuolin. Meidänkin kissala siirtyi sturdiaikaan ihan Porin näyttelyn myötä. Lisäksi arvostelujärjestely oli rakennettu luokan mukaan, eli samaan syssyyn arvosteltiin aluksi kaikki pennut, sitten nuoret, sitten kastraattinaaraat jne. Värinparhaat valittiin aina jossakin välissä, mikäli sellainen saatiin kasaan.

Numeroidulle sturdipaikalle oli helppo mennä, sillä jokaiselle oli nimetty paperille oma paikkanumero missä luki lisäksi omistajan nimi ja tuomari. Eli ei sitten muuta kuin sturdi auki ja Hilde sinne istuskelemaan. Hän vähän vierasti aluksi sturdia, sillä sieltä ei näe niin hyvin kuin perinteisestä häkistä. Myöskään yleisöllä ei ole valitettavasti niin paljon katseltavaa. Mutta häkin sisustamiseen verraten TODELLA HELPPOA ja vaivatonta tuo sturdin käyttö.
Huomenta täältä Sturdista!

Lauantain tuomarina Hildellä oli Marie Westerlund Ruotsista. Laatuarvostelussa kaikki oli EXCELLENT ja Hilde suorastaan tanssi pöydällä tuomarin sulan tahtiin. Vastassa oli samanikäinen mutta järjettömän iso ja komea tyttö naapurikunnasta joka sitten vei voiton ja Hilde sai arvosteluksi EX2. Hilde taisi olla kolmas vai neljäs kissa pöydällä, joten päivän vasta valjetessa meidän kisamme olivat ohi :-) Värin paras oli tämän kookkaan tytön kaunis äiti.

Maisemia.

Tämän jälkeen seurasimme muiden kisoja, kävimme syömässä, seurasimme muiden kisoja, juttelimme häkkinaapureiden kanssa, joimme kahvia, kävimme alakerrassa katsomassa myyntikojuja ja siunailimme miten kylmä ulkona oikein on.

Kaunis neilikka ravintolapöydässä.
Tunnelmakuva Porista.

Poistumislupa annettiin muistaakseni 15.15 joten olimme jo puoli neljän jälkeen hotellilla Porin keskustassa. Sitten rentouduttiin ja valmistauduttiin huomiseen.

SUNNUNTAI

Tänään tuomarina oli Chadaj Marek. Tämä vanhempi herrasmies ihastui Hildeen oitis ja Hilde sai laatuarvostelussa EX1 ja voitti nominointiringissä eilisen BIS- siperialaisen ollen tuomarin paras pentu ja oli lopulta myös värin paras ja sitten odoteltiin paneelia alkavaksi. Eli siis EX1 BIV NOM Siis aivan erilainen päivä kuin eilen!

Kaunis lumenvalkoinen EX1 ruusuke.


Tuomarinparas pentu.
Loppujen lopuksi Hilde voitti paneelissa vastassa olleet kaksi nuorta cooniherraa eli hän oli nuorten BEST IN SHOW! Hienoa Hilde! Kotimatkalle lähdimme pokaalin, ruusukkeen ja ruokapussukan kanssa. Alta olevasta linkistä PITÄISI näkyä Hilden Best In Show voitto.

Hilde paneelissa 

Porissa oli myös käytössä Best of Best arvostelu, eli kaikki kakkoskategorian voittajat olivat vastassa keskenään. Hilde oli muistaakseni kolmas viidestä. Kamalinta oli, että omistajat itse esittelivät kissansa tuomareille. Huh huijaa miten jännittävää. Voittajaksi selviytyi todella lupaava nuori cooniuros.
Hilde paneelissa, kuva: Tessa.
Pieni panelistimme kauniisti Aulin käsissä.
Voitto oli näköjään makoisa.

Että tämmöinen Porin viikonloppu tällä kertaa! Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan!

Kotona ihmeteltiin, mitä ihmettä tuolla pokaalissa oikein on? Vai onko se tyhjä? Huomaa myös kaunis BIS- ruusuke!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti