Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

30. joulukuuta 2013

RUROK:in näyttely Kirkkonummella 28-29.12.2013

Vahvistuskirjeen lukeneena pitänee sanoa, kun väriryhmä vaihtui vitosesta kasiin, niin näköjään myös tuomarit vaihtuivat. Lunalla oli nimittäin molempina päivinä minulle entuudestaan tuntemattomat tuomarit M. Edström ja A. Nissen. Vanha kunnon Bjarne sentään arvosteli lauantaina MCO V ryhmän :-)

28.12.2013 LAUANTAI:  "Vaikeuksien kanssa voittoon"
Lähdimme ajoissa kukon laulun aikaan ajelemaan kohti Kirkkonummea. Ilma oli kamala. Vettä satoi ja oli varmaan vuoden pimein päivä. Navigaattori kyllä osasi ohjeistaa meitä keskelle ei mitään. Tie sen kuin pieneni vain ja kiemurainen hiekkatie ylämäkineen ja alamäkineen teki pienelle Lunalle pahan olon. Niin siinä kuulkaas kävi, että hän viime metreillä oksensi boksiin ja sen jälkeen kakkasi sinne. Jos olisi tullut kunnon ripulit, olisimme kääntyneet samantien kotiin, sillä en olisi saanut tyttöä pestyä millään. Mutta onneksi - hieno neiti kun on- hän ei sutannut itseään. Ja minä tietysti ajattelemattomana ajelin viime metrit reippaasti jotta varmasti päästään Linnanmäen vuoristoratatunnelmaan ja toisekseen annoin Lunan syödä ihan normaalisti ennen matkalle lähtöä. 
Ehdimme muuten pahimman ruuhkan alta pois. Eläinlääkärinjono tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan ja jotkut taisivat sanoa, että olivat odotelleet 40 minuuttia...
Tuomarina Michael Edström ja väriryhmässämme 12 coonia. Se oli aika paljon, sillä koko näyttelyyn oli ilmoittautunut 38 kyseisen rodun edustajaa. Toki aika moni oli ilmoitettu poissaolevaksi ja niitä tästä vähentänyt.  Luna oli 8 päivää yli nuortenluokan ikärajan 6 kk, joten hän meni isompiaan vastaan. Lisäksi meitä vastassa oli muuan Bertta, joka voitti meidät Turussa kepeästi pompaten suoraan paneeliin :-) Odotukset eivät olleet korkealla. Nuorten luokassa oli kaiken kaikkiaan 3 nuorta, kaikki tyttöjä. Yllättäen Luna voitti luokkansa ollen EX1 ja samalla BIV. Olimme todella yllättyneitä ja iloisia tästä. Vaikeuksien kautta voittoon ;-)
TP- valinnoissa paneelipaikka oli lähellä. Nuorissa oli  viisi osallistujaa ja Luna ylsi toiselle sijalle turkkilaisen päästessä paneeliin. Eipä me huonolle hävitty :-)

Loppupäivä sitten odoteltiin kotiin lähtölupaa. Kotona olimme tasan klo 20.00 ja huomen aamuna uudestaan...

Catza.netistä bongattu Lunan kuvat: Kuvaaja siis Heikki Siltala
 Lunan kuvat catzassa


29.12.2013 SUNNUNTAI:  "Tyttöenergiaa"

Lähdimme Lunan kanssa ihan kahdestaan ajelemaan kohti Kirkkonummea. Miehet jätettiin kotiin. Nyt olikin mukava tulla, kun ei tarvinnut jonottaa eläinlääkärintarkastukseen ja häkkikin oli valmiiksi sisustettu. Lisäksi ilma oli suotuisa, kuiva keli ja moottoritie oli kuuma. Luna oli pienellä dieetillä aamun ja se kyllä kannatti, sillä oksennusta ei tullut. Lisäksi ajoin toista reittiä, Siuntion kautta, joka oli parempaa tietä perille saakka.

Tuomarina oli tänään Aase Nissen ja hän aloitti arvostelun meidän väriryhmästämme. Nuorten luokassa ei ollut muita osallistujia ja Lunalle tuli arvosanaksi EX 1. TP- valinnoissa voiton vei joku valkoinen ja pörröinen ;-)

Kaiken kaikkiaan näyttelystä jäi kiva fiilis. Ehkäpä tästä jatkamme vielä Lahteen, kaksi päivää aikaa miettiä...Erityiseti mieltä lämmitti Lunan rauhallinen olemus koko näyttelyn ajan. Nyt vielä Portugaliin terveiset ;-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti