Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

4. lokakuuta 2018

Eläinten päivä

Hyvää Eläintenpäivää!
4.10.2018




Tässä vielä uteliaille, kuten minulle, lisätietoa siitä, mikä se eläinten päivä oikein on:

Wikipedia kertoo näin: 

Eläinten päivä on valtakunnallisesti 4. lokakuuta vietettävä kansainvälinen vuosipäivä. Ensimmäisiä kertoja Eläinten päivää vietettiin 1930-luvun alussa Firenzessä, Italiassa. Eläinten päivästä alkaa myös Eläinten viikko, jota vietetään 4.–10. lokakuuta. Ensimmäistä Eläinten viikkoa vietettiin vuonna 1959. Eläinten viikko on Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen aloittama tapahtumaviikko jota vietetään vain Suomessa.
 
Alkuperäinen idea päivän järjestämiseksi oli Heinrich Zimmermannin (1887–1942) joka oli saksalaisen Mensch und Hund -lehden kustantaja ja toimittaja. Hän järjesti ensimmäisen Eläinten päivän 24. maaliskuuta 1925 Berliinissä ja siihen otti osaa 5 000 ihmistä. Alunperin se oli ajateltu järjestettäväksi 4. lokakuuta mutta koska Berlin Sportpalast jossa ensimmäinen tapahtuma järjestettiin oli vapaana vain tuona ajankohtana niin se pidettiin silloin. Paikka oli ainoa jossa voitiin järjestää niin iso tapahtuma. Seuraavina vuosina se järjestettiin samana päivänä kunnes se vuonna 1929 siirrettiin 4. lokakuuta mikä oli alun perin kaavailtu päivä. Aluksi sitä järjestettiin vain Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Tsekkoslovakiassa. Vuonna 1931 8. toukokuuta pidettiin Firenzessä, Italiassa maailman eläinsuojelujärjestöjen kongressi jossa Zimmermannin ehdotus kansainvälisen Eläinten päivän viettämiseksi 4. lokakuuta hyväksytiin yksimielisesti. Päivä on alkujaan valittu Fransiskus Assisilaisen muistopäivän mukaan.Monissa katolisissa kirkoissa järjestetään eläinten siunaustilaisuuksia. Nykyisin eläinten päivää vietetään maailmanlaajuisesti uskonnosta riippumatta.
Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY sekä Animalia järjestävät vuosittain Eläinten viikon aikana erilaisia tapahtumia sekä muun muassa jakavat materiaalia kouluille. 

T: Leo
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti