Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

28. marraskuuta 2017

Tallinna 18-19.11.2017

Tere Tulemast Tallinna!

Edellisestä Tallinnan reissusta onkin aikaa. Siitä tulee jo vajaat kaksi vuotta, mitä sihteeristön kanssa asiaa muisteltiin. Nyt olikin hyvä ajankohta käydä päivittämässä Tallinnan viimeiset kuulumiset. Meidän poppoo lähti matkaan jo perjantaiaamusta ja perillä hotelli Scnellillä olivat myöhään iltapäivästä. Mutta eipä ole aikaisemmin ollut sellaista merimatkaa! Autolautta keikkui siihen malliin että matkustajat pitivät seinistä ja jopa pulloista kiinni kaupassa ja kaikki hoipertelivat laivan käytävillä enemmän tai vähemmän hyvinvoivan näköisinä. Huonovointisimmat oksentelivat vessassa ja ihan pakko sano tähän kohtaan - minä se vain tiirailin lokkeja ja naapurin koiria kotoisasti pääkallopaikaltani. Mutta meidän nuoriso kesti matkan hyvin, ei ollut oksennusta eikä mitään muutakaan. Onhan Hermann meren rannalta kotoisin ja Hildekin melkein...

Olemme saapuneet kohteeseen.
Perjantai- iltana ehti mukavasti käydä katsomassa tunnelmallisen ja turisteille rakennetun Joulutorin. Se oli IHANA!

Lauantaina sitten näyttelypaikalle lähdettiin vasta aamupäivällä. Useimmat näytteilleasettajat saapuivat maahan/ paikalle vasta lauantaina, sillä eläinlääkärintarkastus kesti koko aamupäivän. Laivalta ehti mukavasti hallille. Tarkastus oli hetkessä ohi ja nuorisomme majoittui venäläisten naapuriin. (Nythän kävi siis niin, että Hermann sai haltuunsa minun Suomenlipunsiniset verhoni ja Hildelle laitettiin matkaan Suran Pupujussi-verhot, sillä Tallinnan näyttely on vähän kuin euronäyttely mutta ei sitten kuitenkaan. Takaseinä on kiva olla vähän auki, mutta ei kuitenkaan liikaa. Ja heidän omat verhonsa eivät sitten kuitenkaan toimineet tässä tilanteessa, ns. pussiin kun olivat ommeltu.)

Hermannin ja Hilden tuomarit olivat samat molemmilla, molempina päivinä.

Hilde ja M. Edström.
Lauantaina tuomarina oli Mikael Edström ja Hilde sai arvosteluksi EX1 ja Hermann EX1 CAGCIB ja hän valmistui samalla Grand International Championiksi! Hermannilla ei ollut edes värikisaa, sillä väriryhmässä oli vain kaksi kissaa. Hilden värissä sen sijaan oli sekä aikuisia että pentuja ja molemmille otettiin omat värin parhaat, mutta ne molemmat menivät naapurimaahan. Hermann kuitenkin laittoi hanttiin vähän enemmän kuin odotin, sillä tuomari mietti todella pitkään kumpi nuorista pojista lähtee jatkoon, mutta niinhän siinä kävi että naapuri lähti jatkoon.

Hilde tuomarin pöydällä.

Lauantai- iltana sitten juhlittiin kaikkia valmistuneita huoneessa 421. Saimme oikein kirjallisen tekstiviestikutsun sinne. Voi miten hauska ilta kuulemma sihteeristöllä oli. Oli skumppaa, Vana Tallinnaa, pientä purtavaa, puheita ja kaikille valmistuneille annettiin kultainen kolikkomitali. Meirän Hermann tarjoili kaikille melonin makuista kuohuviiniä, joka jakoi mielipiteet kahtia. Tärkeintä tietysti oli, että seura oli mitä parhainta ja hauskinta :-)

Hotellihuoneen Snäks- tarjoilut. Hermannin tarjoama Meloni- skumppa on tässä vaiheessa vielä viilenemässä....
Sunnuntaina tuomarina oli Sabine Mösch. Hän ihastui oitis Hildeen ja niinpä naapuruston väki sai katsella ihan rauhassa kun Hilde valittiin värin parhaaksi ollen samalla myös EX1. Hienoa Hilde! Meillä oli hauskaa mutta naapureilla ei. Myös Hermannilla meni lujaa, sillä hän sai ensimmäisen sertinsä luokassa 3. EX1 CACS. Hienoa Hermann! Molemmat pääsivät nominointiin, ja Hilden kohdalla paneeliin pääsy oli hilkulla, mutta sinne valittiin lopulta norjalainen ja samoin kävi Hermannin kohdalla, norjalaisten paneeliputki oli siis auki.
Hermannin kahdeksas serti luokassa 5. Tää on mun! Ja tällä mä valmistun GIC:ksi!!!

Hilden kaunis EX1 ruusuke.
Kotimatkalle lähdettiin siinä klo 15.00 aikoihin ja kotona oltiin noin klo 22.00. Kyllä nää on rankkoja nää Tallinnan reissut, ei voi muuta sanoa. Mutta silti niin ihania. Voisivat lähteä vaikka uudestaan!

T: LeoEi kommentteja:

Lähetä kommentti