Valokuvien ja tekstien kopioiminen ilman lupaa on kielletty.

10. syyskuuta 2016

Lokki- kuosi Lentävälle Hollantilaiselle

Näyttelyverhot on taas ommeltu! Nyt on klassikkoa, niin klassikkoa, että! Nimittäin Hermannille valikoitui kaikista ihanista kankaista juurikin Lokki- kuosi! Kas tässä näette, miten yksinkertainen on kaunista: Kuva on otettu näyttelyn loppuvaiheessa, kun katto ja wc olivat jo purettu. Näin valaistus on kirkas ja kuvio tulee selvemmin esiin tätä postausta varten.

Mustavalkoista retrokuviota!


Näin kertoo Marimekko:

"Maija Isolan Lokki on yksi Marimekon ikonisimmista kankaista. Lokki on vuodelta 1961. Idea kankaaseen syntyi taiteilijan katsellessa pieniruutuista ikkunaa, jonka eteen oli vedetty verho. Verho oli laajoilla poimuilla ja auringon paistaessa kankaaseen muodostui aaltomaisia varjoja. Maija toteutti lopullisen luonnoksen väripaperista saksilla leikaten, jolloin mallin aaltokuvioihin muodostui niille ominainen elävä reuna, jonka voi nähdä myös painetussa kankaassa."

 
Marimekon Lokki- kuosi. Kuva MTV 3.fi

Hermann poseeraa!
Ompelin verhot hyväksi havaittuun, vanhaan kaavaan ns. pussimalliin. Yritin ottaa niin ison palan kokonaista kangasta kuin mahdollista, joten takaseinä ja pohja ovat yhteneväiset. Sen jälkeen aloinkin tuskailemaan kuviokohdistuksen kanssa, sillä tämä Lokki on kovin kimurantti ainakin tällaiselle noviisille. Toinen seinä nimittäin piti yhdistää isoon tilkkuun. Noh, loppujen lopuksi kohdistukset eivät nyt IHAN menneet nappiin, mutta ei se haittaa. Helpointahan olisi ollut ottaa pakasta kokonaan tuo 3 x 65 cm pituus, mutta sitten Lokin kuviot olisivat olleet pystysuorassa ja sitä minä en halunnut. En tiedä miksi. Olisi se voinut toimiakin? 


Lokki ei ole ihan sitä paksuinta puuvillaa, mitä Marimekko myy. Katsotaan miten se toimii ja kestää pesurumban. Halusin kuitenkin jotain vähän vaaleampaa ja selkesti rauhallisempaa kuosia tällä kertaa. Hermannin makuualunen on hänestä omasta boksistaan, oma alunen häkkiin on tekeillä, jahka ehtii.

Onko tämä innoitus kaikkeen? Lokkihan se siinä. Kuva on otettu Hollannista, Hermannin kotimaasta viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti